" Parkeren, mobiliteit en verkeer "

OMEGA ARTIKELEN

Oplaadrobot

Naarmate er elke dag meer elektrische voertuigen (EV’s) op de weg komen, kan de vraag naar EV-opladen het tempo niet bijhouden. Een mooie en innovatieve oplossing is een oplaadrobot zoals ZiGGY van EV Safe Charge Inc.

De robot wordt vooraf gereserveerd via een app, vervolgens zoekt deze robot een parkeerplaats, laadt de elektrische auto op en geeft een seintje wanneer deze opgeladen is. 

Het gebruik van een oplaadrobot geeft de volgende voordelen:

  1. De robot is direct en overal inzetbaar en eenvoudig schaalbaar.
  2. Voor EV opladen dienen geen parkeerplaatsen geblokkeerd te worden. Zonder de voetafdruk van een parkeerfaciliteit te wijzigen, kunnen robots voldoen aan de groeiende vraag naar het opladen van elektrische voertuigen. Hierdoor is de robot ook toepasbaar in bestaande parkeergarages.
  3. Deze robots stelt exploitanten in staat om on-demand EV-opladen als een service aan te bieden.
  4. Brede zichtbaarheid van advertenties over het hele parkeerterreinpubliek. Deze robots hebben aan elke kant een grote videomonitor, die nieuwe advertentiemogelijkheden biedt in combinatie met EV-oplaaddiensten. 

 

Innovaties als deze kunnen helpen bij het oplossen van een van de grootste belemmeringen voor het gebruik van elektrische voertuigen; een tekort aan oplaad infrastructuur. 

Er zijn ambitieuze plannen en nieuwe wetgevingen aangaande elektrische auto’s waardoor de groei alleen maar zal toenemen. Om deze groei te laten plaatsvinden moeten we het automobilisten gemakkelijker maken om hun auto onderweg op te laden. Het toepassen van nieuwe technologieën is daarbij essentieel.

Contact

Voor vragen of opmerkingen neem contact met ons op.