Regelmatige schrijven verschillende kranten, websites en organisaties interessante artikelen over parkeren en mobiliteit. Als adviesbureau delen wij deze kennis dan ook graag zodat u al het parkeer- en mobiliteitsnieuws op een pagina heeft.

Zonneauto's

Zonneauto’s

16-12-2021

Het in Helmond gevestigde Lightyear is bezig met de ontwikkeling van een tweede model van zijn zonneauto. Autoleaseconcern Leaseplan ziet een toekomst in zonneauto’s en neemt vijfduizend zonneauto’s af. 

Lightyear maakt elektrische auto’s die naast een stekker ook stroom krijgen van zonne-energie. Anders dan bij elektrische auto’s hoeven automobilisten geen rekening meer te houden met de actieradius van hun voertuig en zijn ze minder afhankelijk van laadpalen. 

De nieuwe zonneauto van Lightyear gaat €30.000 kosten. Volgens Lightyear stellen de tweede generatie zonneauto’s van het bedrijf automobilisten vanaf 2025 in staat om, afhankelijk van de klimaatomstandigheden, tot 20.000 kilometer per jaar op zonlicht rijden. De Lightyear One, die voorzien is van zonnepanelen op het dak en op de motorkap, zou nu al in staat zijn op een batterij 600 tot 800 kilometer te rijden, zo beweert het bedrijf.

Een interessante mobliteitsontwikkeling die kan bijdragen aan de vergroening van de mobiliteit. 

Bron: Het Financiële Dagblad

De prijzen voor een parkeervergunning per gemeente en zone.

De prijzen voor een parkeervergunning per gemeente en zone 

3-12-2021

LocalFocus.nl onderzocht voor alle 352 gemeenten of er zones zijn waar bewoners een vergunning nodig hebben om hun eigen auto te parkeren. Ruim vier op de tien gemeenten kent een of meerdere zones waarin zo’n vergunning nodig is. Het prijskaartje van zo’n vergunning verschilt niet alleen sterk per gemeente, ook binnen gemeentegrenzen lopen deze kosten soms behoorlijk uiteen. 

Zo’n zes op de tien gemeenten kennen helemaal geen parkeervergunningszones. Daarnaast zijn ruim twintig gemeenten waar sommige bewoners wel een vergunning aan moeten vragen, maar waar geen jaarlijkse kosten aan verbonden zijn. Dit geldt onder meer voor IJsselstein en Valkenburg.

In Amsterdam kost een parkeervergunning het meest. Echter hier is het verschil tussen een vergunning binnen de Singel (€568) of Noord (€32) erg groot. 

Benieuwd wat een parkeervergunning kost in uw gemeente? Bezoek dan de interactieve tabel onder het interessante artikel in het A.D.


Mobiliteitsbeeld 2021

18-11-2021

Vandaag heeft het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) het Mobiliteitsbeeld gepubliceerd. In deze editie staan mobiliteitsontwikkelingen in het coronajaar 2020 en een toekomst- verwachting voor de periode 2022-2026.

Het Mobiliteitsbeeld bevat onder andere de volgende onderdelen:
✅Wat was de invloed van Corona op de mobiliteit in 2020?
➡ Personenmobiliteit meer dan goederenvervoer geraakt door 
COVID-19-pandemie.
➡ Afname woonwerk-verkeer het grootst in de kantoorsector. 
➡ Hoofdwegennet en bereikbaarheid: kleinere verkeersomvang,  
veel minder vertragingen. 
➡ Verkeersveiligheid: door minder verkeer minder verkeersdoden, maar niet bij de fiets. 
➡ Emissies: minder uitstoot door minder personenautoverkeer.

✅ Toekomstverwachting mobiliteit in Nederland voor 2022-2026
➡ Toekomstbeeld: meer thuiswerken sorteert blijvend effect. 
➡ Het wegverkeersvolume op het hoofdwegennet zal in 2022 weer fors groeien in de basisraming (BR) en iets minder in het pessimistische scenario(PS). In 2022 (BR) respectievelijk 2023 (PS) kan het verkeersvolume daar weer op het niveau van 2019 uitkomen. 
➡ Het fietsgebruik (afgelegde afstand) zal in 2022 weer boven dat van 2019 komen; in 2026 is de afgelegde afstand naar verwachting 9% hoger dan in 2019 (BR). 

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) heeft een samenvattende, interessante video gemaakt.

Tevens is het gehele Mobiliteitsbeeld hier terug te vinden.

BNR Mobility - grote stappen nodig om mobiliteit verder te vergroenen.

Grote stappen nodig om mobiliteit verder te vergroenen!

16-11-2021

Nederland loopt in Europa voorop met het aantal laadpunten voor elektrische auto’s, maar volgens demissionair staatssecretaris Steven van Weyenberg (Infrastructuur) is dat niet goed genoeg. ‘Het moet nog heel veel beter’. Hij schoof aan bij BNR mobility na zijn bezoek aan de klimaattop in Glasgow.

Nederland telt momenteel bijna 80.000 (semi)publieke laadpunten. De doelstelling van het demissionaire kabinet, afgesproken in het Klimaatakkoord, is 1,7 miljoen laadpunten in 2030. Om dat te halen moeten er honderden laadpunten per dag bij komen. Volgens Van Weyenberg is dat niet onrealistisch.

Een mooi plan waar wij als adviesbureau in onze projecten dagelijks mee te maken hebben. De vergroening van mobiliteit gaat een steeds belangrijkere rol spelen binnen projecten. 

Bron: BNR

Parkeernieuws – Deelauto’s

1-11-2021

Deelauto’s zouden leiden tot minder autobezit, maar niets is minder waar. Ze worden nauwelijks gebruikt, stelt het AD.nl in een uitgebreid artikel. Bijna een miljoen mensen hebben zich ooit ingeschreven bij een deelautodienst, maar 80 procent gebruikt vervolgens nooit zo’n deelauto.

Uit onderzoek van kennisplatform voor mobiliteit CROW, dat op 1-11 is gepubliceerd, blijkt dat er op papier inmiddels 971.000 autodelers zijn. Dat lijkt heel wat, maar het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) kwam eerder deze maand met heel andere cijfers: 200.000 mensen hebben afgelopen drie jaar minimaal één keer een deelauto gebruikt, oftewel 2 procent van de mensen met een rijbewijs.

Volgens het KiM kan de populariteit van de deelauto stijgen door autobezit en parkeren duurder te maken waardoor de deelauto financieel aantrekkelijker wordt, maar gemeenten staan niet te trappelen om schaarse parkeerplaatsen voor deelauto’s te reserveren. En het geringe aanbod remt vervolgens weer de groei van de deelauto.  

Bron: A.D
Bron: CROW

Pon- Gazelle- Mobiliteit

Pon grootste fietsenfabrikant te wereld!

11-10-2021

Pon neemt Dorel Sports over, de grootste fietsenproducent in de VS met merken als Schwinn en Cannondale. De Nederlandse fietsenproducent en auto-importeur bouwt daarmee zijn positie op de fietsenmarkt verder uit en is na deze overname de grootste fietsenfabrikant ter wereld. 

Pon ontwikkelt zich tot een bedrijf dat mobiliteit aanbiedt in de meest brede zin van het woord. In 2012 zette het zijn eerste stap in de fietsenproductie en -verkoop met de overname van Koninklijke Gazelle N.V.. Tevens Is het eigenaar van Swapfiets(lease fietsen) en Greenwheels(autodeelbedrijf). Afgelopen zomer kondigde Pon de overname van autoverhuurbedrijf Europcar aan.

Het familieconcern maakt een interessante ontwikkeling door van auto-importeur naar mobiliteitsaanbieder. Volgens het concern zelf stappen dagelijks vier miljoen Nederlanders op een fiets van Pon, reizen 140.000 mensen met een van Pon’s mobiliteitskaarten en hebben meer dan 215.000 mensen een abonnement op een Swapfiets. 

Bron: Het Financiële Dagblad

Vve's krijgen subsidie voor laadpalen in garages

Vve’s krijgen subsidie voor laadpalen in garages

07-10-2021

Veel mensen willen graag een laadpunt op hun parkeergelegenheid, maar lopen tegen verschillende problemen aan wanneer ze dit met hun VVE willen regelen. Begin maart heeft Omega-Parkeren en mobiliteit in een post nog aangegeven dat steeds meer Vve’s elektrische auto’s weren uit hun parkeervoorziening uit vrees voor brand. 

Om VvE’s te helpen met deze keuze, kunnen zij vanaf nu subsidie krijgen voor een advies van een deskundige. Via de SEEH-regeling kunnen zij 75% van de kosten terugkrijgen. In het advies moeten in elk geval de antwoorden op de volgende vragen aan de orde komen:
✅Hoe en waar doe je dat bijvoorbeeld in een parkeergarage? 
✅Wat is de beste optie en wat is een eerlijke verdeling van de kosten? 
✅Hoe kan het veilig, ook in geval van brand? 

Een goed plan voor de langere termijn maakt daarbij het verschil, en scheelt onnodig uitzoekwerk en kosten voor mensen.

Benieuwd naar alle informatie of opzoek naar advies voor het plaatsen van elektrische laadpalen in uw parkeervoorziening? Bezoek dan de website van de rijksoverheid of neem vrijblijvend contact op met adviesbureau Omega

Enquête- Hoe zwaarder de auto, hoe hoger het parkeergeld?

25-09-201

Wie met een grote auto rijdt, betaalt in Tübingen straks een stuk meer om te parkeren. Volgens de Stuttgarter Zeitung en het AD.nl gaan inwoners van de Zuid-Duitse stad binnenkort 180 euro per jaar parkeergeld betalen voor benzine- en dieselauto’s, die meer dan 1800 kilo wegen en voor elektrische auto’s die meer dan 2000 kilo wegen.

Bron: AD

Update 07-10-2021

Uit de enquête die Adviesbureau Omega heeft gehouden bleek dat 81% van de 90 deelnemers, het niet eens is met de stelling: Hoe zwaarder de auto, hoe hoger het parkeergeld. 14% vindt dit een passende oplossing en 4% heeft een andere oplossing:
1. Prijs van de auto het parkeergeld laten bepalen.
2. Kilometer heffing doorrekenen in het parkeren.

Binnenkort rijdt je auto zelf naar binnen en naar buiten in de parkeergarage

14-09-2021

Bosch heeft een systeem ontwikkeld, waarmee auto’s zichzelf kunnen parkeren. Er is geen menselijke tussenkomst meer nodig vanaf de ingang van een parkeergarage.

Bosch gaat samenwerken met parkeerbedrijf  Apcoa en zal in Stuttgart het systeem als eerste gaan gebruiken. 

Volgens Bosch wordt de beschikbare ruimte ook beter benut met de nieuwe techniek. Er hoeft geen plaats meer vrijgehouden te worden om in- en uit te stappen, waardoor er 20 procent meer auto’s op een parkeerplaats passen. 

Een interessante ontwikkeling in de parkeerwereld die wij als Omega-Parkeeradviesbureau toejuichen en ondersteunen. 

Benieuwd naar het gehele artikel en alle details? Lees dan het interessante artikel dat het AD hier over schreef.

Bron: AD

Duurzaam parkeren op zon energie

12-08-2021

Een mooi initiatief in Bloemendaal waar je je elektrische auto goedkoop van stroom kunt voorzien onder de zonnedaken. 

Het bedrijf Groendus brengt vraag en aanbod van groene energie bij elkaar en kwam zo ook met de zonnecarpoort zoals toegepast in Bloemendaal. 

Bezoekers parkeren hun e-auto onder de zonnepanelen die zijn geplaatst op een bestaand parkeerterrein. Als de bezoekers terugkeren bij hun auto, is die gevuld met zonnestroom en in de zomer dankzij de schaduw van de zonnepanelen lekker koel, waardoor de airco bij vertrek minder hard hoeft te loeien (ook door auto’s met een fossiele motor.)

Een mooie innovatie die bestaande parkeerruimte combineert met duurzaam parkeren. Het opwekken van stroom gebeurt ook nog eens zonder extra ruimte in te nemen; de parkeerplaats was er immers al.  

Benieuwd naar het gehele artikel en alle details? Lees dan het interessante artikel dat de Volkskrant hier over schreef. 

Bron: De Volkskrant

Deelmobiliteit

Elektrische huurvoertuigen stellen steden voor verkeersdilemma’s

06-08-2021

Steeds meer gemeenten zien in deelmobiliteit een groene oplossing voor dichtslibbende steden. 

Verhuurbedrijven sturen aankomende maanden in totaal duizenden huurvoertuigen de weg op. Maar door de verschillende snelheden van huurvoertuigen dreigen steden de regie over de weg te verliezen. Daar komt ook nog bij dat de overlast door fout parkeren toeneemt.  

Steden omarmen massaal deelvervoer wat een prachtige aanvulling is maar er zijn zeker nog een aantal verbeterpunten. 

Benieuwd naar het gehele artikel en alle details? Lees dan het interessante artikel dat het FD hier over schreef. 

Bron: Het Financieele Dagblad

Appartementencomplexen weigeren elektrische auto’s in garage uit vrees voor brand.

08-06-2021

Steeds meer Vve’s weren elektrische auto’s uit hun parkeervoorziening.

Wie laadpalen in de parkeergarage installeert, moet eigenlijk ook investeren in brandleidingen, sprinklers en hittesensoren, en dan doemt de vraag op wie dat gaat betalen. 

Sommige Vve’s hebben zelfs een totaal verbod ingesteld op elektrische auto’s, wat een ander probleem met zich mee brengt voor de betreffende eigenaren. Wie ontzegt wordt van een laadpaal door zijn VVE, kan een probleem hebben met laden. Dit omdat sommige gemeenten geen laadpalen installeren op de openbare weg als iemand de beschikking over een privéparkeerplaats heeft.

Een interessant artikel in het AD, wat steeds meer gaat leven in de samenleving.

Bron: Het AD

EasyPark koopt parkeerdienst Park Now van autofabrikanten BMW en Daimler. 

01-06-2021

De nieuwe combinatie is goed voor een jaaromzet van tegen de €200 mln. Daarmee is het bedrijf waarschijnlijk mondiaal een van de grootste ontwikkelaars van parkeerapps. Samen hebben ze in totaal zestig miljoen gebruikers, waarvan drie miljoen in Nederland

Door deze schaalvergroting ziet het bedrijf groeimogelijkheden bij parkeergarages en vooral bij particulieren exploitanten. 

In de komende jaren worden meer overnames en uitbreiding van het dienstenpakket voorzien. Deze nieuwe diensten zouden er voor moeten zorgen om meer voet aan de grond te krijgen bij de exploitanten van parkeergarages. 

Benieuwd naar het gehele artikel en alle details? Bekijk dan het interessante artikel dat het FD hier over schreef. 

Bron: Het Financieele Dagblad

Gemeentelijke parkeervergunningen dit jaar stuk duurder. 

09-04-2021

De prijzen van gemeentelijke parkeervergunningen stijgen dit jaar met gemiddeld 3,3%.

De uitleg van gemeenten voor de stijgende vergunningskosten lopen uiteen. Zo willen veel grote steden de binnenstad autoluw of autovrij maken. Andere gemeenten verhogen de prijzen juist om financiële tegenvallers op te vangen.

Van de onderzochte gemeenten zijn er elf die de kosten met minstens 10% verhogen. In 49 gemeenten blijft de stijging beperkt tot minder dan 3% en in 52 gemeenten wijzigt het tarief niet. 

Verder valt op dat een parkeervergunning in de Amsterdamse binnenstad met €567 negen keer duurder is dan een vergunning om in de binnenstad van Den Haag te mogen parkeren (€64). De prijs in Utrecht stijgt dit jaar met 25%: van €354 naar €442. In Rotterdam blijft het tarief steken op €115,20. 

Benieuwd naar het gehele artikel en alle details? Bekijk dan het interessante artikel dat het FD hier over schreef. 

Bron: Het Financieele Dagblad

NS-app toont of P+R plek heeft

01-05-2021

Een goede ontwikkeling voor het parkeren en het openbaar vervoer. 

Reizigers zien sinds 30 april in de NS-app en op Ns.nl hoeveel parkeerplekken er vrij zijn op de P+R-locatie bij het station. Dit geldt op dit moment voor 19 stations met P+R. 

Bron: N.S.

Waar kan u het best parkeren?

19-10-2020

De ANWB test elk jaar parkeergarages door heel Nederland.
In 2020 zijn er 40 garages in 20 steden door heel Nederland getest.

Daarbij kijkt de ANWB naar de breedte en lengte van de parkeervakken, de manier van parkeren (‘haaks’ op de rijrichting of het makkelijker parkeren onder een hoek), obstakels zoals pilaren, stoepranden, muren, taluds en versmallingen. Ook keken ze naar de veiligheid voor voetgangers (zijn er bijv. zebrapaden, worden voetgangers afgeschermd van auto’s etc.), hoeveelheid, formaat & ligging van mindervalidenplekken en naar de in- en uitrit.

Het resultaat?
🏆De beste parkeergarage is in Zwolle
❌De slechtste garage in Arnhem.

Benieuwd naar waar u de volgende keer goed kan parkeren? Ontdek het in de presentatie.

Bron: A.N.W.B.