Het ontwerp van de parkeervoorziening, ook wel de vormgeving van de parkeervoorziening genoemd, komt voort uit de parkeerbalans. Nu bepaald is hoeveel parkeerplaatsen er nodig zijn, is het essentieel om te kijken hoe de parkeervoorziening vormgegeven kan worden. Een goed ontwerp is maatwerk in samenwerking met de architect en constructeur. Het ontwerp draagt altijd bij aan de haalbaarheid en optimalisatie van een project.  

Het ontwerp van Omega is gebaseerd op drie principes:

1. Inpasbaar
2. Haalbaar
3. Financieel gunstig

Hoe wordt het ontwerp bepaald?
Parkeren is afgeleid van een functie en nooit het doel op zich. Daarom dient een ontwerp inpasbaar, haalbaar en financieel gunstig te zijn voor de betrokken in het project. Om het juiste ontwerp te adviseren dienen de volgende vragen en opties beantwoord en geanalyseerd te worden:

 • Hoe gaan we de parkeervoorziening vormgeven?
  • Parkeren op het maaiveld
  • Bovengrondse gebouwde parkeervoorziening
  • Ondergrondse gebouwde parkeervoorziening

 • Hoe dient men te gaan parkeren?
  • Traditioneel
  • Automatisch
  • Semi-automatisch
  • Combinatie van bovengenoemde

´´Parkeren is altijd een afgeleide van een functie en nooit en doel op zich.´´

Waarom adviesbureau Omega inschakelen voor het ontwerp?
De doelen van Omega zijn het ontwerp passend te maken binnen het project, aan te laten sluiten bij de parkeerbalans en mogelijkheden creëren. Belangrijk bij het ontwerpen van de parkeervoorziening is om niet enkel de parkeerbalans (hoeveelheid parkeerplaatsen) te volgen, maar ook te kijken naar de totale optimalisatie van een project. Natuurlijk moet voldaan worden aan de voorschriften en normen, maar daarbij dient altijd naar het optimale ontwerp te worden gezocht om een positief exploitatie resultaat te behalen. Creativiteit en ervaring zijn hierbij onderscheidend.

Het ene ontwerp kan een project haalbaar maken middels een optimalisatie van de vierkante meters waarbij het andere ontwerp een project naast haalbaar, ook kan optimaliseren in gebruikers ervaring- oftewel betere exploitatie, en bouwkosten. Opdrachtgevers waarvoor wij succesvolle ontwerpen hebben toegepast vindt u hier.

´´De meest duurzaamste parkeerplaats is de parkeerplaats die niet behoeft te worden aangelegd.´´

Uw project haalbaar maken?
Door de jaren heen hebben wij altijd ontwerpen gemaakt gebaseerd op inpasbaarheid, haalbaarheid en een financieel gunstig ontwerp. In combinatie met onze ervaring en creativiteit is gebleken dat het creëren van een goed ontwerp, evident is voor de haalbaarheid van het project en het realiseren van een duurzame parkeervoorziening.

Uw project haalbaar en winstgevend? Neem contact op en parkeer uw project dan bij Omega.Nieuwe website


Beste bezoeker,

Leuk dat u onze website bezoekt! We zijn momenteel druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe website die in oktober 2023 wordt gepresenteerd. Deze site zal onder andere onze nieuwste artikelen, referentieprojecten, uitbreiding van diensten en ons team bevatten. In de tussentijd worden onze referenties en nieuwsitems netjes bijgehouden. Zowel op de website als onze LinkedIn pagina. Wilt u nu alvast de laatste informatie van Adviesbureau Omega ontvangen? Laat een bericht achter onder aan de website of neem vrijblijvend contact met ons op.

Bedankt voor uw interesse!

Team Omega- Parkeren en Mobiliteit

This will close in 180 seconds