" Parkeren, mobiliteit en verkeer "

Referenties

De zalmhaven Rotterdams

De ontwikkeling van de hoogste woontoren van Nederland in hartje Rotterdam.

De opdracht

Omega heeft van AM & Amvest een opdracht ontvangen die drie belangrijke aspecten omvat:

Parkeer- en Mobiliteitsbalans:

Omega heeft een gedetailleerde analyse uitvoerd om de balans tussen parkeermogelijkheden en alternatieve mobiliteitsvormen te optimaliseren. Ze zullen de behoeften van gebruikers in kaart brengen en deze afstemmen op de beschikbare ruimte.

Ontwerp van Inpandige Parkeervoorziening:

In samenwerking met KAAN Architecten en DAM & Partners, heeft Omega bijgedragen aan het ontwerp van een inpandige parkeervoorziening. Hierbij stond het combineren van functionaliteit met het architectonische ontwerp centraal.

Toetsing aan NEN-Norm 2443: 

Omega heeft het ontwerp getoetst aan de NEN-norm 2443, een Nederlandse norm die richtlijnen geeft voor het ontwerp en gebruik van parkeergarages, met nadruk op veiligheid en toegankelijkheid.

Onze werkzaamheden

Mobiliteit, ontwerp, toetsing

De zalmhaven

De Zalmhaven is een hoogbouwproject bestaande uit drie woontorens en Herenhuizen in Rotterdam. Het project ligt aan de Gedempte Zalmhaven en de Houtlaan in het Scheepvaartkwartier bij de Erasmusbrug.  De Zalmhaven bevat 452 appartementen, 33 Herenhuizen en de onderbouw biedt plaats aan een vijf etages tellende parkeergarage met 456 plaatsen.

Hoe wij hebben geholpen​

1. De parkeer- en mobiliteitsbalans 
2. Ontwerp van de inpandige parkeervoorziening in samenwerking met KAAN Architecten en DAM & Partners. 
3. Toetsing van het ontwerp aan de NEN-norm 2443.

Waarom kiezen onze klanten voor Omega?

Bekijk ook onze pagina met opgeleverde projecten en referenties

“Wij werken al vele jaren met Adviesbureau Omega samen, enerzijds betreft dit advisering in parkeeroplossingen en anderzijds in de bemiddeling van transacties in onroerend goed.
Han Kleinjan
De Brug Vastgoed
"REB Projects werkt naar volle tevredenheid met Omega sinds 2016 samen als het gaat om parkeer vraagstukken, van adviezen in de ontwikkel- en vergunningsfase tot technische ontwerp oplossingen voor parkeergarages, parkeer systemen en alle gerelateerde vraagstukken."
René Vonk
REB Projects