" Parkeren, mobiliteit en verkeer "

voor parkeren en mobiliteit

Toetsing normen

Een parkeerbalans geeft de verhouding tussen enerzijds de parkeervraag en anderzijds het parkeeraanbod van een bepaald gebied of project weer.

Toetsing normen

Toetsing door Omega

Toetsing van het ontwerp van een parkeervoorziening is om twee redenen belangrijk:

  1. Om te toetsen of de parkeervoorziening voldoet aan de landelijke normen en voorschriften.
  2. Of de parkeervoorziening functioneel is en voldoet aan de eisen die gesteld worden om het project haalbaar te maken. Anders gezegd kunnen we met het huidige ontwerp het project haalbaar maken en hoe kunnen we de stichtingskosten zo gunstig mogelijk maken?

Deze klanten gingen u voor

1. Toetsing

2. Normen

3. Nen - 2443

Ondanks dat een parkeervoorziening aan de landelijke normen en voorschriften voldoet, kan het zijn dat deze niet haalbaar is en vica versa. Hierdoor is het belangrijk dat eventuele ontwerpfouten in een vroegtijdig stadium worden ontdekt en in het ontwerp worden aangepast. Dit is belangrijk om aan de normen te voldoen, maar ook om een waardevol vastgoedproduct te realiseren welke goed functioneert en een optimale bijdrage voor het project teweeg brengt.

´´In de ideale situatie zijn de twee toetsingsredenen in harmonie. In de praktijk is er vaak een van de twee leidend waardoor het project niet haalbaar is ´´

De toetsingsspecialisatie van Omega:

1. Voorschriften van Bouw en Woningtoezicht, gemeentelijke bouwverordening en het bouwbesluit.

2. Toetsing van het ontwerp van de parkeergarage aan de Nederlandsche norm “NEN 2443 Parkeren en stallen van personenauto’s op terreinen en in garages versie maart 2013”.

3. Voorschriften van bevoegd gezag, de brandweer en de APV.

Waarom adviesbureau Omega inschakelen voor de toetsing van uw parkeervoorziening?

Adviesbureau Omega denkt altijd in mogelijkheden, heeft het optimale resultaat voor ogen en neemt dit mee in de toetsing. Bij de toetsing is het voor ons essentieel dat de twee toetsingsredenen in harmonie zijn. Is dit niet het geval, dan creëren wij de mogelijkheid om dit te doen. De afgelopen 16 jaar hebben wij de toetsing van enkele van de meest toonaangevende projecten in Nederland mogen realiseren. Uitgangspunt is altijd, hoe maken wij het project haalbaar en realiseren wij het optimale resultaat voor onze opdrachtgever.

Uw project haalbaar en winstgevend? Neem contact op en parkeer uw project dan bij Omega.

Bekijk ook onze artikelen

Anders denken over parkeren.

REFERENTIES

Waarom kiezen onze klanten voor Omega?

Bekijk ook onze pagina met opgeleverde projecten en referenties

“Wij werken al vele jaren met Adviesbureau Omega samen, enerzijds betreft dit advisering in parkeeroplossingen en anderzijds in de bemiddeling van transacties in onroerend goed.
Han Kleinjan
De Brug Vastgoed
"REB Projects werkt naar volle tevredenheid met Omega sinds 2016 samen als het gaat om parkeer vraagstukken, van adviezen in de ontwikkel- en vergunningsfase tot technische ontwerp oplossingen voor parkeergarages, parkeer systemen en alle gerelateerde vraagstukken."
René Vonk
REB Projects