Toetsing van het ontwerp van een parkeervoorziening is om twee redenen belangrijk:

  1. Om te toetsen of de parkeervoorziening voldoet aan de landelijke normen en voorschriften.
  2. Of de parkeervoorziening functioneel is en voldoet aan de eisen die gesteld worden om het project haalbaar te maken. Anders gezegd kunnen we met het huidige ontwerp het project haalbaar maken en hoe kunnen we de stichtingskosten zo gunstig mogelijk maken?

´´In de ideale situatie zijn de twee toetsingsredenen in harmonie. In de praktijk is er vaak een van de twee leidend waardoor het project niet haalbaar is ´´

Ondanks dat een parkeervoorziening aan de landelijke normen en voorschriften voldoet, kan het zijn dat deze niet haalbaar is en vica versa. Hierdoor is het belangrijk dat eventuele ontwerpfouten in een vroegtijdig stadium worden ontdekt en in het ontwerp worden aangepast. Dit is belangrijk om aan de normen te voldoen, maar ook om een waardevol vastgoedproduct te realiseren welke goed functioneert en een optimale bijdrage voor het project teweeg brengt.

blur book stack books bookshelves

De toetsingsspecialisatie van Omega:

1. Voorschriften van Bouw en Woningtoezicht, gemeentelijke bouwverordening en het bouwbesluit
.


2. Toetsing van het ontwerp van de parkeergarage aan de Nederlandsche norm “NEN 2443 Parkeren en stallen van personenauto’s op terreinen en in garages versie maart 2013”.


3. Voorschriften van bevoegd gezag, de brandweer en de APV.

Waarom adviesbureau Omega inschakelen voor de toetsing van uw parkeervoorziening?
Adviesbureau Omega denkt altijd in mogelijkheden, heeft het optimale resultaat voor ogen en neemt dit mee in de toetsing. Bij de toetsing is het voor ons essentieel dat de twee toetsingsredenen in harmonie zijn. Is dit niet het geval, dan creëren wij de mogelijkheid om dit te doen. De afgelopen 16 jaar hebben wij de toetsing van enkele van de meest toonaangevende projecten in Nederland mogen realiseren. Uitgangspunt is altijd, hoe maken wij het project haalbaar en realiseren wij het optimale resultaat voor onze opdrachtgever.

Uw project haalbaar en winstgevend? Neem contact op en parkeer uw project dan bij Omega.Nieuwe website


Beste bezoeker,

Leuk dat u onze website bezoekt! We zijn momenteel druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe website die in oktober 2023 wordt gepresenteerd. Deze site zal onder andere onze nieuwste artikelen, referentieprojecten, uitbreiding van diensten en ons team bevatten. In de tussentijd worden onze referenties en nieuwsitems netjes bijgehouden. Zowel op de website als onze LinkedIn pagina. Wilt u nu alvast de laatste informatie van Adviesbureau Omega ontvangen? Laat een bericht achter onder aan de website of neem vrijblijvend contact met ons op.

Bedankt voor uw interesse!

Team Omega- Parkeren en Mobiliteit

This will close in 180 seconds