" Parkeren, mobiliteit en verkeer "

OMEGA ARTIKELEN

Volkswagen stapt in de Fietsenlease markt met Pon Holdings

Pon Holdings heeft Volkswagen Group als medeaandeelhouder aangetrokken voor hun fietsenlease-activiteit, Bike Mobility Services (BMS). Volkswagen verwerft een 49% belang in BMS via Volkswagen Financial Services, 

BMS heeft momenteel een aanzienlijk marktaandeel van 25% in de fietsenleasemarkt en bedient zes landen met verschillende merknamen, waaronder BusinessBike, Lease a Bike en B2Bike. Klanten zijn onder meer grote namen als ING en ABN Amro. In Nederland geldt een fiscale bijtelling van 7% voor leasefietsen. BMS is erin geslaagd om binnen enkele jaren hoofdzakelijk elektrische bedrijfsfietsen te leveren voor 600.000 werknemers bij in totaal 65.000 bedrijven en instellingen.

Volkswagen en Pon geloven dat de huidige fietsleasemarkt, met een omzet van €1,5 miljard, binnen vijf jaar kan groeien naar €10 miljard. Ze streven ernaar om hun huidige marktaandeel te behouden en verwachten dat de samenwerking met Volkswagen hen zal helpen bij hun internationale expansieplannen en cross-sellingkansen, waar zowel auto- als fietsleasing aan klanten wordt aangeboden.

Sinds de overname van fietsenfabriek Gazelle in 2011 profileert Pon zich meer en meer als mobiliteitsconcern. Via een reeks van acquisities is het wereldmarktleider geworden en voert het merken als Cannondale, Veloretti, Urban Arrow en Union. Tevens exploiteert het Swapfiets. Pon Holdings werd groot als importeur van VW-auto’s. De afgelopen jaren is de samenwerking verdiept. Tien jaar geleden stapte Volkswagen in Pons deelauto-initiatief Greenwheels en vorig jaar rondden beide bedrijven de gezamenlijke overname af van autoverhuurbedrijf Europecar.

Contact

Voor vragen of opmerkingen neem contact met ons op.