" Parkeren, mobiliteit en verkeer "

Fietsparkeren

In de mobiliteit neemt de fiets een steeds belangrijkere plaats in. Onze kennis van parkeren en mechanisch parkeersystemen is hierbij een specialistische aanvulling die nieuwe oplossingen mogelijk maakt. We ontwerpen en creëren fietsparkeervoorzieningen die aan de behoeften van zowel gemeenschappen als individuen voldoen. Van traditionele fietsenrekken tot slimme systemen in beperkte ruimtes; wij bieden creatieve oplossingen die ruimtegebruik optimaliseren en aansluiten bij de behoeften van moderne fietsers.

Fietsen nemen een aanzienlijk deel van de mobiliteit in beslag, met meer dan een kwart van alle verplaatsingen in Nederland die per fiets worden gemaakt. In steden zoals Amsterdam, waar 17 miljoen inwoners 23 miljoen fietsen gebruiken, groeit de behoefte aan fietsparkeerplaatsen. Het tekort aan fietsparkeerplaatsen in de openbare ruimte wordt steeds merkbaarder.

In de mobiliteit groeit de fiets uit tot een essentieel vervoersmiddel. Onze expertise in parkeren en mechanische parkeersystemen vormt een gespecialiseerde aanvulling, waardoor we innovatieve oplossingen kunnen realiseren. Wij ontwerpenfietsparkeervoorzieningen die zowel aan de behoeften van gemeenschappen als individuen voldoen. Of het nu gaat om traditionele fietsenrekken of slimme systemen in beperkte ruimtes; onze creatieve benaderingen optimaliseren ruimtegebruik en sluiten aan bij de eisen van moderne fietsers. Bovendien dragen we bij aan het ontwikkelen van fietsenbeleid voor gemeenten.

Het gebruik van de fiets draagt bij aan duurzaamheid en gezondheid. Een goede facilitering van fietsparkeren kan het gebruik aanzienlijk doen stijgen. Lokale overheden richten zich steeds meer op fietsquota, terwijl gebruikers hogere eisen stellen aan fietsvoorzieningen. Hoewel de aanleg van fietsparkeerplaatsen minder kostbaar is dan die van autoparkeerplaatsen, kan de haalbaarheid van fietsparkeren toch een obstakel vormen voor projecten.

Een kansrijke benadering is het combineren van fiets- en autoparkeerplaatsen, zowel in nieuwe als bestaande voorzieningen. Vaak blijft deze interessante mix onderbenut. Het ontwerp van fietsparkeervoorzieningen kent verschillende vormen, variërend van traditionele fietsenrekken tot dubbele fietsenrekken die fietsen boven elkaar stapelen, waardoor het aantal fietsen per vierkante meter verdubbeld kan worden.

Terwijl bovengrondse en ondergrondse fietsparkeeroplossingen efficiënt zijn, ontstaan uitdagingen bij beperkingen zoals maximale opvoerhoogte en fietsnormen. Hier komt de onderscheidende creativiteit en parkeerkennis naar voren. De fietsparkeermarktevolueert voortdurend en biedt diverse mogelijkheden, waaronder alternatieve systemen en in sommige gevallen automatische systemen, om de haalbaarheid van projecten te waarborgen.

Adviesbureau Omega heeft in binnenstedelijke gebieden fietsparkeerplaatsen ontworpen voor zowel bestaande als nieuwbouwprojecten. Onze gespecialiseerde aanvulling van parkeer- en mechanische parkeersystemenkennis, gecombineerd met creatieve oplossingen, brengt essentiële fietsparkeerfactoren in harmonie. Hierdoor maken we projecten haalbaar en optimaliseren we de gebruikservaring en gemakken voor fietsers. Bovendien dragen we bij aan het ontwikkelen van fietsenbeleid voor gemeenten.

Deze klanten gingen u voor

REFERENTIES

Waarom kiezen onze klanten voor Omega?

“Wij werken al vele jaren met Adviesbureau Omega samen, enerzijds betreft dit advisering in parkeeroplossingen en anderzijds in de bemiddeling van transacties in onroerend goed.
Han Kleinjan
De Brug Vastgoed
"REB Projects werkt naar volle tevredenheid met Omega sinds 2016 samen als het gaat om parkeer vraagstukken, van adviezen in de ontwikkel- en vergunningsfase tot technische ontwerp oplossingen voor parkeergarages, parkeer systemen en alle gerelateerde vraagstukken."
René Vonk
REB Projects